100 €/ora: Dezmăț pe bani publici la Apele Române

Apele Române este una dintre cele mai căpușate administrații.

Neregulile sunt multe și diverse: de la angajări ilegale, la plăți nefondate.

Ultima neregulă ieșită la iveală arată că Apele Române plătesc cu 100 euro/oră avocați abonați la bani publici, deși au departament juridic.

Potrivit NewsWeek, între 19 aprilie 2019 și 31 decembrie 2019, compania Apele Române a plătit „din surse proprii” „servicii de consultanță și asistență pentru A.N. Apele Române în vederea eliberării domeniului public al statului, reprezentat de două imobile terenuri situate pe raza localității Sinaia”.

Pentru aceste servicii juridice, compania Apele Române a plătit „75 euro/oră la care se adaugă TVA servicii care se vor presta până în cuantum de 98.000 de lei fără TVA”.

„Nu este clar dacă aceste servicii au continuat și de la 1 ianuarie 2020, Apele Române ne publicând achizițiile publice făcute anul trecut”, scrie sursa citată.

Banii au fost plătiți către „cabinet Avocatură Mihai Stefan”.

Este vorba despre același cabinet de avocatură care a încasat suma de 4 milioane de lei de la Primăria București pentru servicii juridice.

Nereguli la Apele Române

Directorul adjunct Constantin Metler și-a angajat tatăl pensionar, Simona Iancu, fosta chelneriță care a ajuns inginer la Administrația Bazinală de Apa Prut-Bârlad.

De aici a și pornit o anchetă DNA, care este în desfășurare la Apele Române. De asemenea, premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la această instituție.

(conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *