20.000 lei / lună pentru deputatul plagiator Mang

Deputatul PSD, Ioan Mang, câștigă lunar aproximativ 20.000 de lei.

Mang are două surse de venit: profesor la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației de la Universitatea Oradea ;i parlamentar. Potrivit NewsWeek, în 2020 a câștigat suma de 6.666 de lei. Ca deputat PSD el va mai încasa, lunar, suma de aproximativ 13.000 de lei.

Ioan Mang s-a remarcat în viața politică prin plagiat.

El a fost nominalizat, în 2012, de Victor Ponta pentru funcția de minstru al Educației. A demisionat după numai câteva zile după ce a fost acuzat că a plagiat mai multe articole științifice.

“ Consiliul Naţional de Etică (CNE) a stabilit, azi, că fostul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, a plagiat în mai multe articole ştiinţifice, decizia urmând să fie făcută publică după ce va primi avizul Direcţiei Juridice din Ministerul Educaţiei. Hotărârea a fost luată după analizarea mai multor articole semnate de Mang pentru care s-au primit sesizări cu privire la posibile cazuri de plagiat”, scria Mediafax la vremea respectivă.

Au trecut trei ani de zile de guvernare PSD și, abia în 2015, CNE a făcut publică decizia în cazul lui Mang. Verdictul a fost că Mang a plagiat dar puțin și anume un singur articol. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *