Accident de muncă neobișnuit în Germania

Un bărbat a alunecat  în timp ce mergea câțiva metri de la pat până la biroul său de acasă pentru a munci.  Un tribunal german a decis că acesta poate cere să fie despăgubit, deoarece din punct de vedere tehnic, făcea naveta, notează The Guardian.

Inițial, două instanțe nu i-au dat câștig de cauză bărbatului, dar instanța socială federală superioară a declarat că „reclamantul a suferit un accident de muncă când a căzut în drum spre biroul său de acasă, dimineața”, potrivit The Guardian.

Instanța socială federală superioară a declarat că a constatat că „prima călătorie de dimineață de la pat la biroul de acasă a fost o rută de muncă asigurată” și a decis că
„reclamantul a suferit un accident la locul de muncă când a căzut în drum spre biroul său de acasă dimineața”.

Firmele au datoria de a avea grijă față de angajații lor, indiferent de locul în care lucrează.

„Dacă activitatea asigurată este desfășurată în gospodăria persoanei asigurate sau în altă locație, asigurarea este asigurată în aceeași măsură ca atunci când activitatea se desfășoară la sediul companiei”.

Hotărârea spunea că legea se aplică „posturilor de telemuncă”, care sunt „stații de lucru pe computer care sunt amenajate permanent de către angajator în zona privată a angajaților”. (conf. Jurnalist.ro)