Adina Popa

616715_461679937184699_79736819_o

Adina Popa

  Adina Popa: născută în 27 mai 1991, în localitatea Feisa, comuna Jidvei, județul Alba, este o tânără interpretă de muzică populară din zona Târnavei Mici, absolventă a Liceului de Muzică din Alba Iulia, a Școlii Populare de Artă „Augustin Bena” din Alba Iulia (clasa doamnei Leontina Fărcaș) și a Facultății de Științe ale Educației, specializarea Învățământ primar și preșcolar, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 

   Membră a Ansamblului Artistic „Jidvei” România, dirijor Stelian Stoica, și laureată a mai multor festivaluri naționale („Strugurele de Aur”, „Moștenitorii” din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric, „Bobocel de la Bacău”, „Sus, sus, sus, la moți, la munte”), precum și premiantă în cadrul altor numeroase concursuri. De asemenea, activitatea profesional artistică se remarcă și prin importante colaborări cu anumite emisiuni TV și spectacole de-a lungul anilor.

Repertoriul artistic prezentat îmbină trăirea, sentimentul și credința sufletului românului din zona Târnavei Mici, îmbinate cu delicatețea și dulceața bobului de strugure din „Țara vinului de Jidvei”.

POPULARA

PRICESNE