Ai încredere în tine pentru o nouă viață

Eram…zilele trecute într o seară târziu în 368… autobuzul care face legătura dintre Piața Romană și Drumul Taberei… Seara târziu, singură … ascultam, fără căști muzica italiană veche… anii ’60. La un noment dat s-a urcat, pe la ușa din față, o femeie… s-a așezat, a auzit muzica… eu fiind în spate… a venit si s-a așezat cuminte la doua scaune de mine… și a stat să asculte… „Sapore de sale”, „il Mondo”.. „Dimi quando”… Și mi-a spus… „Îmi place muzica asta. Ce frumoasă este!… Mă cheamă Daniela… Stau în Tunari… Acolo aud numai manele… nu mai suprort… ce muzică frumoasă!”… îi spun câte ceva despre fiecare melodie.. zâmbește , chipul îi radiază de bucurie… „ce tare aș fi vrut să cunosc altfel de lume… să cunosc altfel de oameni…” Mi-am mușcat buzele și mi-am înăbusit lacrimile… ” Oricând poți să începi o viață mai bună”, i-am spus. „Chiar poți să ai o viață frumoasă, începând chiar de mâine!”… Se uita la mine… asculta muzica.. Zâmbea… Ne-am luat la revedere, după câteva stații… Știu că nu v-a uita cele câteva minute din această seară.. Știu că se va gândi să facă ceva să schimbe ceva în viața ei… Daniela… la revedere, Daniela! 

Oamenii ca ea, sunt mereu ignorați…. E o lume grăbită, ignoranta, mereu în goana după bani și viață de lux…. Foarte puțini, sunt cei care se opresc și îi ascultă… Cât de mult contează pentru ei…. Se simt singuri și umili…. Trecători prin viață, și fără speranță de mai bine… Mă doare sufletul când îi văd cum se chinuie și cum supraviețuiesc unii.. Groaznic….   (Jeny Anca Popa)

4 comentarii la „Ai încredere în tine pentru o nouă viață

 • 30 mai 2020 la 11:28
  Legătură permanentă

  respect …putini oameni mai sunt capabili de empatie iar mie, gestul tău , mi s-a parut plin de candoare, de profunzime, de iubire de semeni si de tot ce este frumos…zi frumoasa va doresc!

  • 30 mai 2020 la 13:44
   Legătură permanentă

   Felicitări pentru gestu tău! Ma bucur ca mai există astfel de oameni. Inseamna ca nu ne-am”stricat” de tot.

Comentariile sunt închise.