AUR declanșează procedura de suspendare a preşedintelui

AUR strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”, spune George Simion.

Printre motivele invocate de AUR se numără excursiile în străinătate ale președintelui, lipsa de la sărbătorile naționale, generarea crizei politice actuale sau dezbinarea societății românești.

Sperăm că partidele parlamentare nu se vor lăsa intimidate. Invităm toate formaţiunile să ni se alăture. (…) Este nevoie ca actualul locatar de la Cotroceni şi primul turist al ţării să ne părăsească”, a anunţat, luni, copreşedintele AUR George Simion.

Care e procedura de suspendare a președintelui

Potrivit Constituției președintele României poate fi suspendat din funcție de Parlament, după consultarea Curții Constituționale, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, arată Hotnews.
Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *