Autostrada Unirii, abandonată de noua coaliție

Autostrada Unirii va rămâne mult timp pe hârtie. Actuala coaliție PSD-PNL-UDMR a abandonat proiectul. Tronsonul A8 montan a fost retrogradat în spatele altor proiecte, după o serie de priorități „pe criterii neclare și netransparente ce fac parte dintr-un plan al investițiilor în infrastructură și transport până în 2030”, arată o analiză Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, autostrada A8 a primit zece ani în plus până la data finalizării, motivul principal fiind că a fost omisă de la prioritățile de finanțare.

Jurnaliștii ieșeni mai scriu că autostrăzile A1 şi A2 (Timişoara-Sibiu-Bucureşti-Constanţa), A7 şi A8 (Tg. Mureş – Iaşi) fac parte din reţeaua principală („core”) şi toate celelalte autostrăzi şi şosele rapide sunt cuprinse în reţeaua extinsă („comprehensive”), structură reconfirmată în martie la Bruxelles. Mai mult, traseul montan al A8 este, cel mai scump dintre toate (34 milioane euro/km), urmat de un segment de 9 km de pe A1 între Lugoj şi Deva (33 milioane euro/km) – a fost trimis la coada listei, deşi studiul de fezabilitate urmează să fie predat mâine Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere de către firma spaniolă care a semnat contractul chiar la Iaşi, în mai 2019. Conform documentului de la minister, A8 se află undeva la mijlocul listei de priorități. (conf. Jurnalist.ro)