Benzina peste 7 lei la unele stații din București

Combustibilul se tot scumpește. În unele stații Peco din București, benzina standard a depășit pragul de 7 lei pentru un litru. Benzina superioară este aproape 7,7 lei litrul, în timp ce prețul motorinei trece de 6,8 lei pentru un litru.

În acest moment un plin de benzină la un rezervor de 50 de litri poate ajunge și la 350 de lei.

Un litru de benzină la pompă era acum un an în jur de 4 lei și 80 de bani. Totul s-a schimbat în vară. Prețul mediu este aproape 6 lei, iar în noiembrie, era 6,3 lei.

Mai mult de jumătate din prețul carburanților la benzinării este reprezentat de taxe către stat. Accizele s-au majorat de la 1 ianuarie, cu aproape 7 bani pe litru, iar acest lucru se vede deja pe bonul de plată.

Preţul ţiţeiului a depăşit luni 90 de dolari pe baril. În urma escaladării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia şi a limitării producţiei, prețul țițeiului a atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2014, transmite Reuters.

“Pieţele sunt îngrijorate de întreruperea livrărilor legate de criza din Ucraina, care ar putea majora şi mai mult preţurile”, a spus analistul Carsten Fritsch, de la Commerzbank.

Șeful NATO a declarat că Europa trebuie să-şi diversifice sursele de aprovizionare cu energie. Marea Britanie a avertizat că “este foarte probabil” ca Rusia să caute să invadeze Ucraina. (conf. Jurnalist.ro)