Bolnavii cronici NU trebuie să se vaccineze

Managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă și atenționează pacienții care suferă de boli cronice să nu se vaccineze înainte de a avea o discuție cu medicul de familie.

„Sunt astfel de situații în care dorința de a se vaccina este extrem de mare și este important ca acest lucru să fie făcut pentru aceste categorii de persoane, dar vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală”.

Starea de sănătate a celor cu boli cronice trebuie să fie ”în echilibru”, deoarece se poate ca „boala de bază să evolueze într-un sens nedorit de nimeni și lucrurile se complică extrem de mult, mai ales dacă acest lucru se întâmplă după ce tocmai am primit doza de vaccin”.

Beatrice Mahler a declarat la Digi 24 „Atrag atenția si mi-as dori ca persoanele care sunt înscrise pe liste si care sunt suferinzi cu boli cronice și nu se simt bine sau consideră că starea lor de sănătate nu este cea mai bună, să nu ajungă într-un centru de vaccinare înainte de a trece printr-un cabinet de medic de familie dacă starea lor de sănătate nu este bună.

Sunt astfel de situații în care dorința de a se vaccina este extrem de mare si este important ca acest lucru să fie făcut pentru aceste categorii de persoane, dar vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală”.(conf jurnalist.ro)