Camera Reprezentanților a aprobat punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump

Camera Reprezentanților a decis inculparea președintelui Donald Trump în scopul demiterii.

Președintele Donald Trump este acuzat de instigare la insurecție, după violențele de la Capitoliu. Donald Trump este singurul președinte al SUA inculpat de două ori în vederea demiterii.
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat, miercuri seară, inculparea președintelui în funcție, Donald Trump, pentru instigare la insurecție, în cadrul procedurii demiterii, care va continua în Senat.

Rezoluția pentru inculparea președintelui Donald Trump a fost aprobată de Camera Reprezentanților cu un raport de voturi de 232 la 197. Cinci membri ai Camerei Reprezentanților s-au abținut de la vot. În favoarea moțiunii au votat și zece congresmeni republicani

Donald Trump este primul președinte din istoria SUA inculpat de două ori în scopul demiterii.

Potrivit articolului de inculpare, Donald Trump s-a implicat în delicte majore și minore prin instigarea la acte de violență împotriva instituțiilor de guvernare din Statele Unite. Președintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câștigat scrutinul prezidențial și a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în fața simpatizanților adunați în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acțiunile violente împotriva Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial.

Donald Trump a afirmat că declarațiile pe care le-a făcut înaintea violențelor produse la Capitoliu au fost corecte. Mi-a fost analizat discursul și fiecare cuvânt din fiecare paragraf, fiecare propoziție și toată lumea crede că a fost total adecvat, a declarat Donald Trump. Președintele a părut să atribuie responsabilitatea pentru violențele de la Capitoliu politicienilor care au făcut comentarii în vara anului 2020, în timpul protestelor antirasism. Aceasta este adevărata problemă, a subliniat Donald Trump.

Pe 6 ianuarie, înaintea violențelor care au vizat Congresul, Donald Trump a rostit un discurs în fața simpatizanților, în centrul Washingtonului. Vom merge la Capitoliu și vom scanda în fața bravilor noștri senatori și congresmeni, iar spre unii probabil nu vom scanda prea mult. Pentru că țara nu poate fi luată înapoi prin acțiuni slabe. Trebuie să arătăm putere și să fim puternici. Trebuie să cerem Congresului să facă ceea ce trebuie și să numere doar voturile electorilor reprezentați legal, a afirmat Donald Trump în discursul din 6 ianuarie. Donald Trump nu a recunoscut victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidențial, denunțând presupuse fraude electorale. Violențele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morți și zeci de răniți.

Procedura demiterii va continua în Senatul SUA.

(conf. mediafax.ro)

Ornamente Polistiren extrudat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *