Ce bine noi ne descurcăm, mai luăm un împrumut…

Împrumutul este soluția ?

Ne împrumutăm în fiecare zi, în fiecare lună, în fiecare an, cu împrumutul ușor ne descurcăm. Ne împrumutăm, acesta a devenit fraza cel mai des folosită când vine vorba despre realizări, despre buna gospodărire a veniturilor și a resurselor acestei țări. Păcat, mare păcat, că am ajuns în această situație, conduși de astfel de patrioți, care consideră o mare realizare faptul că au reușit să mai împrumute câteva miliarde.

Un bun gospodar?

Așa consideră ei că gestionează bine și eficient această țară. Vorbesc de împrumuturi de miliarde de lei sau euro, cu atâta dezinvoltură de parcă ar fi o nimica toată. Eficiența, randamentul, buna gestionare, chibzuirea cheltuielilor, planificare, investiții pe termen lung, toate acestea, cuvinte depășite, împrumutul e important.

Cine restituie împrumutul ?

Anul acesta deja în luna iunie, vorbim despre faptul că nu ajung împrumuturi de 87 miliarde lei, posibil să fie necesare împrumuturi de 115 miliarde lei sau chiar mai mult. Aceste împrumuturi trebuie restituite la urma urmei. Cine, cum și în ce condiții va restitui aceste credite, angajate de către cei care ne conduc? Știm foarte bine cât de greu se restituie un împrumut, cei în vârstă știm prin ce am trecut în anii `90.

Cum s-au cheltuit și se cheltuie aceste sume ?

Dacă Ceaușescu, cu 10 miliarde de dolari, a reușit sa transforme Romania, construind aproape tot – nu doar industrie – a construit școli, spitale, drumuri, canalul, stațiuni, blocuri, inclusiv Casa Poporului. Acum care este situația? Doar anul acesta luăm împrumuturi de peste 18 miliarde de euro. Ce facem cu ei? Acum totul este bine, avem școli și grădinițe noi, avem spitale noi, avem fabrici și uzine, tinerii pot muncii în România, nu mai trebuie sa slugărească printre străini. Nu mai avem copii și bătrâni părăsiți, familii destrămate pentru un loc de muncă. Să nu mai vorbim de autostrăzi și drumuri expres, dacă e sa mergi la mare sau la munte nu mai trebuie să stai la cozi infernale, cum am stat în ultimii treizeci de ani, etc.

Dumnezeu să binecuvânteze România și pe cetățenii ei.

 

Profile din polistiren

One thought on “Ce bine noi ne descurcăm, mai luăm un împrumut…

  • 11 iunie 2020 la 18:45
    Legătură permanentă

    Întrebările retorice din finalul articolului, cu ironie fină, vor primi răspuns după următoarele alegeri. Fiecare guvernare spune că ei nu pot fi buni gospodari din cauza celor de dinaintea lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *