Cîțu: Rămân doar sporurile legate de performanță

Florin Cîțu insistă asupra eliminării sporurilor bugetarilor. Premierul a declarat, luni, înainte de ședința PNL, că își dorește să rămână doar sporurile legate de performanță, menționând că în ultimii doi ani, cheltuielile cu salariile s-au dublat, dar el nu crede că performanța s-a dublat.

Eu am spus că în continuare cred că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării în România. Sporurile, astăzi, din acel 109 miliarde de lei, reprezintă aproape 26 de miliarde, deci e vorba de 25%. Din anvelopa salarială plătim acest spor anual. Problema este că aș vrea ca aceste sporuri și salarizarea să fie legate de performanțe. Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile am văzut că cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde, iar nu cred că performanța în sectorul public s-a dublat. Aș vrea, de-acum încolo, să avem o legătură directă, clară, transparentă, pentru cetățeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineață până seara să plătească taxe, să fie legătură directă cu performanța acelui sector public veniturile celor din sectorul public. Și acest lucru îl vom face anul acesta”, a afirmat Câțu.

Totodată, oficialul a precizat că liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7.16, iar banii pentru autoritățile locale vin din taxe și impozite.

Da, am discutat cu toți și cu liderii coaliției, discutăm și astăzi, nu există discuții. Liderii coaliției și-au asumat un deficit bugetar de 7.16. Am prezentat acest buget public, am făcut alocările, vedem în acestă dezbatere.(…)  Bugetelor autorităților locale le revin 100% din veniturile pe care le încasează. Deci aici nu este nicio problemă. Anul acesta, estimăm că vor încasa 2 miliarde de lei. (…)  În acest an, susținem de la buget toate cheltuielile, în special pe cele pentru centre pentru persoanele cu handicap și persoanele cu însoțitor. 90% din buget vine de la bugetul de stat.În plus, susținem 100% bursa minimă de 100 de lei pentru elevi. Deci este un fake news să spui să bugetul autorităților locale este mai mic”, a mai spus Cîțu.(conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *