Cîțu, stupefiat: Sunt sporuri despre care nu știam că există

Sporurile sunt sport național pentru bugetarii români. Spor de praf (la Avocatul Poporului), spor de stat la calculator (profesorii), spor de radiații la diferite instituții publice ș.a.m.d. – toate au intrat în vizorul noului premier Florin Cîțu.

Șeful Executivului a declarat, miercuri, că a descoperit chiar și sporuri despre care nu știa că există.

„Am descoperit sporuri despre care nu știam ca exista Cea mai importantă modificare este să faci legătura între performanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, a declarat premierul.

Acesta a spus că vor dispărea mai multe sporuri pentru condiții vătămătoare.

„Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile. Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe. (…) Cheltuielile de personal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”, a declarat Cîțu.

Întrebat despre salariile de la Autoritatea Rutieră, după ce presa a scris despre salariile de acolo, premierul a precizat că că trebuie redus numărul persoanelor aflate în consiliile de administrație.

„Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consiliile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț”, a mai declarat Florin Cîțu. (conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *