Conducerea Spitalului Județean Suceava pusă sub acuzare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la una dintre infracţiunile reţinute în sarcina celor patru persoane care sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor,

“În urma schimbării de încadrare juridică, în sarcina fiecăruia din cei patru suspecți s-a reținut săvârșirea a câte unei infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 și alin. 5 Cod penal, constând în aceea că în intervalul de timp cuprins între ianuarie 2020 şi 23.03 – 02.04.2020, membrii comitetului director al Spitalului Județean Suceava care aveau atribuții în domeniul asigurării asistenței medicale, respectiv managerul, directorul medical, directorul de îngrijiri medicale şi coordonatorul Compartimentului de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, nu au respectat măsurile dispuse la nivel central pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției provocate de SARS-CoV-2 (raportat la atribuțiile fiecăruia)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Sursa citată menționează prin nerespectarea măsurilor infecția COVID-19 s-a răspândit în interiorul spitalului, iar ulterior și în exteriorul unității medicale.

“Nerespectarea tuturor acestor măsuri a dus la răspândirea infecției COVID-19 în interiorul Spitalului Județean Suceava, care a devenit focar de infecție COVID-19 şi principal vector de răspândire a acestei infecții în afara spitalului, în municipiul Suceava și în județ, iar consecința directă a răspândirii infecției COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor, a fost vătămarea corporală a trei pacienți determinați, precum şi decesul altor 28 de pacienți”, a se mai precizează în comunicat.

În prezent cauza este instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiști din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *