Contribuția de sănătate prea mare pentru românii cu salarii mari

Ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, se gândește să-i scutească pe românii cu venituri mari de contribuții la sănătate. El consideră că aceștia nu trebuie să contribuie în același procent cu românii cu venituri mici.

Acesta susține că trebuie făcută o analiză inclusiv la situaţia contribuţiei la sănătate.

Ministrul crede că „e incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleaşi servicii”.

„Trebuie să privim cu atenţie şi modul în care sunt percepute contribuţiile, pentru că în toată această discuţie cu eliminarea excepţiilor şi reducerea contribuţiilor, trebuie discutat principial. De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate. Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a anunţat Vîlceanu, conform Jurnalist.ro

Ornamente din polistiren extrudat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *