Cornul cu laptele, livrate și pentru online

Dată fiind pandemia, de programul “Cornul și laptele” nu au mai beneficiat elevii care au făcut cursuri on-line. Pentru multi dintre copiii din mediul rural însă, această gustare este de bază, astfel că organizațiile pentru protecția copiilor au reclamat sistarea programului ca fiind discriminatorie.

Așa s-a ajuns la situația în care elevii care învață online, sau părintii lor, din școlile aflate în scenariul 3, să fie chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă, potrivit unei adrese trimise în toate școlile din România de către Agenția de Plăti și Intervenții în Agricultură, potrivit EduPedu.

„Pentru elevii din celelalte clase, cu participare zilnică în sistem online, distribuția produselor se efectuează în concordantă cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 cu modificările și completările ulterioare, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinti/reprezentanți legali/ocrotitoare legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi conform art. 8 alin. 33, iar completarea Anexei nr. 4, respectiv evidenta unică din Ghidul solicitantului, se realizează conform prezentei din catalogul de prezentă, pe baza evidentelor de participare la cel puțin o oră de curs pe zi”, potrivit adresei APIA. (conf. Jurnalist.ro)