Cozi și scandal la vaccinare, în Capitală

Noi probleme tehnice la platforma online de programare pentru vaccinare. După ce vineri a fost deschisă platforma de programări pentru această etapă, care a funcționat cu numeroase sincope și erori, luni dimineață s-au creat cozi și a ieșit un scandal monstru între cetățeni și reprezentanții spitalelor.

Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta din Capitală zeci de oameni au stat la coadă, luni dimineață. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, spune că au fost mai multe probleme care s-au suprapus, una dintre ele fiind dublarea programărilor.

Vaccinul a ajuns după ora 8.30, oamenii erau la coadă de la 8.00, platforma nu a funcționat, iar programările era dublate”, spune Mahler.

„În mod normal centrul poate avea pe listă 192 de persoane pe zi, iar astăzi vor ajunge probabil la peste 300 (…) Îi vaccinăm pe toţi. Am cerut doze suplimentare să îi vaccinăm pe toți”, a spus medicul, pentru Agerpres.

Dat fiind faptul că platforma pentru programare la vaccinare nu a funcționat, datele au fost introduse manual.

În acest context, STS vine cu noi precizări referitoare la problemele tehnice de la platforma online de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19. 

„În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanții STS.

(conf. jurnalist.ro)