Culmea ipocriziei: Philip Morris cere interzicerea țigărilor

Declarația lui Jacek Olczak, CEO-ul companiei Philip Morris International, care a solicitat Guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările, a luat prin surprindere.

„Compania poate vedea lumea fără ţigări şi, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede este mai bine pentru toată lumea”.

CEO-ul companiei crede că țigările ar trebui tratate precum maşinile alimentate cu produse din petrol. Vânzarea acestora urmează să fie interzisă începând cu 2030.

Tot acesta a declarat pentru Sunday Telegraph că aceasta acţiune  va pune capăt confuziei resimţite de fumători. Cei mai mulți fumători cred că „alternativele sunt mai rele decât ţigările”.

„Daţi-le alternative fără fumat… cu reglementările şi informaţia potrivite se poate întâmpla în 10 ani de acum, în anumite ţări. Puteţi rezolva problema odată pentru totdeauna”, a continuat el.

Philip Morris International (PMI) a transmis recent că vrea sa se transforme într-o „companie de sănătate şi bunăstare”, comercializând produse pe bază de tutun încălzit

Activiştii anti-fumat critică Philip Morris International pe care o acuză de ipocrizie. Compania a lansat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru preluarea companiei Vectura. Companie farmaceutică britanică Vectura produce inhalatoarele pentru bolnavii de astm.

Fumatul, inclusiv cel pasiv, ucide aproximativ 8 milioane de oameni anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Firmele producătoare de ţigări s-au orientat spre producerea de ţigări electronice, vape-uri şi alte produse pe bază de tutun încălzit, precum IQOS al PMI. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *