De ce nu se respectă masurile de prevenție! Manipulare ?

Câtă vreme vom continuam să ignorăm măsurile de prevenție – pentru că unii nu pot concepe să nu trăiască la fel ca înainte -, câtă vreme dăm valoare mai mare distracției și câștigului bănesc decât sănătății și vieții, virusul nu va dispărea, din contră, va suporta mutații și va face ceea ce știe el mai bine să facă.
Și va dura ani mulți de acum încolo.

Da, virusul nu va pierii, în schimb vor pierii oamenii. Iar oamenii vor pierii deoarece oamenii aleg să omoare oameni. Motivul? Pentru că li se fâlfâie de viață, drept urmare în ruptul capului nu vor să respecte măsurile.

Ne și putem întreba, câți dintre aceia care NU AU RESPECTAT NICIO MĂSURĂ ori au îndemnat la nerespectarea lor – îi cunoaștem bine, sunt destui -, ori au lansat teorii conspiraționiste menite să inducă în mentalul colectiv atitudinea aceea de respingere a prevenției, pot fi astăzi CLASIFICAȚI DREPT CRIMINALI?
Câți semeni au ucis, răspândacii și ignoranții ăștia?

Pentru că, logic, doar balivernele răspândite de ei, exemplul lor NEGATIV urmat de atâția alții, stau la baza tragismului situației trăite azi de omenire.

Virusul – mă rog, pandemia -, azi nu mai exista dacă oamenii erau cu toții uniți, serioși, solidari și riguros ancorați la nevoia de a stăvili molima (specialiștii spun că era nevoie doar de doar 45 de zile). De bună seama că cei care au acționat pe față întru moartea semenilor lor au pe conștiință multe vieți.

Și, aceștia nu sunt doar tinerii – cu referire la năstrușniciilor lor -, avem destui răspândaci criminali și în rândul adulților propovăduitori ai balivernelor ucigașe.

Că ei vor găsi mereu scuze, în general bazate pe teorii fanteziste ancorate la întunecimea necunoașterii, nu contează. Tot ceea ce contează e că pur și simplu lor nu le pasă de viața altora – vieți curmate din totala lor nepăsare și lipsă de respect pentru celălalt. Ignoranța și egoismul lor sunt într-atât de mari încât îi doare „în cot” că cei dragi ai cuiva mor din cauza lor. Pentru că, da, exact așa este(!): din cauza lor mor cei infectați și nu din cauza COVID!

Boala asta e doar consecința egoismului și răutății oamenilor. Răutatea, indiferența, lipsa solidarității umane în fata tragismului acestei molime – adesea înțelegerea greșită a credinței care scoate din ecuație aproapele -, este cauza principala a numeroaselor vieți curmate, mai toate prematur.

Îmi este tare greu să mai zic: DEIE DOMNUL NUMA’ BINE(!), pentru ca omul vrea pe dos; vrea răul celui de lângă el. Asta este firea umană! Ne devorăm unii pe alții, ne călcăm în picioare, ori, iată, ne ucidem cu bună știință. Pentru ca nu ne pasă; suntem precum animalele din pădure! Sau, nu cumva mai răi?

Chiar așa, crede cineva că ne deosebim prea mult de ele? (Jeny Anca Popa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *