Declarat mort din greșeală

Se întâmplă în România, mai exact la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Un bărbat de 78 de an, din comuna doljeană Cioroiași, a fost declarat decedat, deși este în viață, internat în secția de terapie intensivă.

Reprezentanții unității medicale au anunțat familia că pacientul a decedat. După ce au fost anunțați, rudele au început pregătirile pentru înmormântare. Potrivit documentelor primite de la spital, „decesul” a survenit duminică, 12 septembrie, la ora 8.00.

Luni, 13 septembrie, familia a venit să confirme decesul. Nu mică le-a fost mirarea când au constatat că nu este vorba despre ruda lor.

„A bătut clopotul în sat, am adus gorniștii, practic tot ce se face, în sat, pentru o înmormântare. Ulterior, și-au dat seama că au încurcat pacienții. Dar oare, în cele două zile, nu au realizat acest lucru? Nu s-au uitat la acea brățară pe care o poartă pacientul la mână?, a declarat Petrișor Oprea, fiul bărbatului.

Managerul spitalului, Laurențiu Ivanovici, a fost contactat telefonic de Realitatea de Craiova. Acesta a recunoscut greșeala și a transmis că „încurcătura” s-a produs în secția ATI.

Bărbat declarat mort din greșeală, la Spitalul Județean din Craiova. Manager: „S-a produs o încurcătură”

(conf. jurnalist.ro)