Deputat USR+ din Comisia de Sănătate cere RENUNȚAREA la mască în aer liber

Radu Ciornei deputat USR PLUS, de profesie medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, a declarat că ar trebui luată decizia, la nivel național, să se renunțe la purtarea măștii în aer liber începând din luna mai. Motivul: riscul de a ne infecta este foarte mică atunci când suntem în spațiu deschis, la temperaturi ridicate.

Alesul USR-PLUS este de părere că numărul mare de infectări din ultima lună este cauzat de redeschiderea școlilor.

„Cred că această explozie, încă nu este o explozie, este o creștere a numărului de cazuri, pentru că nu am ajuns încă la cel mai mare număr de cazuri pe care l-am avut din punct de vedere istoric, este din cauza faptului că am redeschis școlile.

Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, a spus Radu Ciornei la Digi 24. (conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *