DESPRE SFÂRŞITUL LUMII!

Cu mulți ani în urmă eram convins că geniul uman ne va ajuta să depăşim toate obstacolele, toate nenorocirile provocate de natură şi, mai ales, de noi oamenii. Se pare ca realitatea de astăzi ma contrazice. Argumente?

  1. Populația planetei a depăsit demult 7 miliarde de oameni. Acum 400 de ani eram de 10 ori mai puțini, adică 700 de milioane, aproape jumătate din populația Chinei de astăzi. În prezent, la fiecare 5 zile se naşte un milion de oameni. Resursele pământului, este clar pentru orice om cu capul la el, nu sunt nelimitate, şi s-ar putea ca peste 20 de ani, dacă nu se face ceva pentru a stabiliza cumva populația omenirii în jurul cifrei de 10 miliarde, s-ar putea să ne războim la propriu pentru apă şi hrană.
  2. Trăim una dintre marile crize mondiale şi de obicei acestea sfârşesc mai devreme sau mai târziu cu războaie. Să sperăm că două războaie mondiale au fost de-ajuns pentru tot restul istoriei omenirii şi oamenii au realizat că o nouă conflagrație mondială ar putea duce la sfârşitul civilizației, aşa cum o ştim noi.
  3. Oricând poate să apară o boală, o mutație genetică. Am scris rândurile astea în 2017. Nu avea nimeni habar de ceea ce urma să se întâmple, dar iată că acum, un mic virus nenorocit, atât de mic încât nu se poate vedea cu microscoapele obişnuite, a pus omenirea pe jar şi poate duce la nenorociri greu de imaginat, precum izolarea a aproape întregii populații a planetei.
  4. Pericolele care vin din cer: între planeta Marte şi Jupiter sunt sute de asteroizi care plutesc în voie în spațiu şi e suficient ca unul ceva mai mare ca un teren de fotbal să lovească Pământul, pentru a provoca o catastrofă greu de imaginat. Chiar dispariţia civilizației!

Nu luăm în calcul asemenea posibilități, cu toate ca ele există, şi nu trebuie să se întâmple decât o singură dată! Pentru că data viitoare, nu va mai avea poate niciun fel de importanță!

 

Profile din polistiren

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *