Drulă: Cîţu mi-a sugerat să renunţăm la CFR Călători

Fostul ministru USR PLUS al Transporturilor Cătălin Drulă spune că premierul FlorinCîţu i-a sugerat să renunţe la transportul public de călători pe calea ferată, în contextul discuţiilor despre situaţia financiară dificilă de la CFR.

Calea ferată e lăsată în paragină de 20 de ani cel puţin. Această decapitalizare şi demoralizare a domeniului se rezolvă doar capitalizând, cu bani. CFR Călători a fost preluat cu 1,3 miliarde datorii dintre care jumătate la furnizori privaţi şi au făcut eforturi să plătească salariul de la o lună la alta.  Totul este într-un megafaliment pe calea ferată şi statul, dacă vrea să facă ceva, trebuie să pună banii, astea au fost discuţiile mele repetate cu Florin Cîţu, care la un moment dat mi-a şi sugerat, ”Hai să o închidem!”Adică să renunţăm la transportul ăsta public de călători pe calea ferată. Transportă 50 de milioane de călători CFR Călători. Ca să-l scoatem din starea în care este, se poate capitaliza”, a declarat Drulă la Profit News, potrivit g4media.ro

El a explicat și de ce nu cumpără locomotive CFR Călători.

„ E simplu, pentru că am preluat această companie cu 600 de milioane datorii la furnizori privaţi şi 600 de milioane la stat şi în propunerile mele de a aloca suficiente sume pentru compensaţie, de a depune, în sfârşit am reuşit cu enorme negocieri în spate şi presiuni să avem acel memorandum ca să depunem ajutorul de stat”, a explicat ministrul demisionar al Transporturilor. (conf. Jurnalist.ro)