Enoriași atrași cu o degustare de whisky

Preotului catolic Wolfgand Rothe, 54 de ani, crede că Biserica trebuie să aibă o viziune modernă. Părintele catolic de la o biserică din Frankfurt, Germania își dorește să îi aducă pe oameni mai aproape de credinţă cu o degustare de whisky, scrie postul RTL.

„Bine ați venit la pelerinajul cu whisky!” este mesajul de bun venit al preotului din Frankfurt pentru cei care vor sa experimenteze o degustare aparte.

„În acest loc se creează o legătură strânsă între lumea whisky-ului și lumea credinței, a bisericii, a religiei. O legătură pe care dorim să o explorăm puțin mai mult în această seară”, spune preotul.

 

„Cred că toată lumea are o latură spirituală. Trebuie doar să o descopere. Pentru a face acest lucru, trebuie să îţi lărgeşti orizonturile. Cred cu tărie că biserica are posibilitatea de a dezvolta noi metode prin care poate ajunge la inimile oamenilor”.

Preotul este supranumit Whisky Vicar. El militează de mult timp la reformarea Bisericii Catolice. A organizat campanii pentru acceptarea femeilor în rândul preoților și a cerut tratament egal pentru cuplurile de acelaşi sex.

Pastorul are deja numeroși susţinători în noul său demers.

„Nu știu dacă biserica poate fi salvată, dar mesajul creștinismului va supraviețui cu siguranță”, spune el. Markus Breuer, de la Centrul Catolic de Educație pentru Adulți din Frankfurt, spune că foarte puțini ar asocia imediat o degustare de whisky cu mesaje creștine, însă ideea nu este atât de absurdă: „Aceasta este o încercare de a oferi oamenilor care nu au o legătură strânsă cu biserica, un altfel de acces spre spiritualitate și subiecte ce ţin de religie. Este cale diferită, dar plăcută”. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *