Fără certificat de vaccinare în biserici

Persoanelor nevaccinate nu li se va cere certificatul verde la intrarea în biserică. La intrarea într-un teatru sau în instituțiile statului sunt obligați să prezinte dovada vaccinării, dar nu și la biserică.

Persoanele nevaccinate vor avea acces numai în magazinele alimentare, farmacii, dar și la biserică. Decizia de a include la „activități esențiale” biserica a aparținut CNSU, a explicat Raed Arafat.

„Am susținut, în final, decizia care s-a luat de către toată lumea”, a afirmat șeful DSU.

Raed Arafat a fost întrebat dacă și în alte țări afectate de pandemia de COVID, precum Italia, se poate intra într-o biserică fără să prezinți certificatul verde

„Nu știu, credeți-mă, nu știu. Știu că situația cu bisericile a fost discutată, este decizia CNSU de a se lăsa activitatea să se desfășoare, dar cu limitarea de 2 metri pătrați de persoană, cu mască. Asta este decizia CNSU. Nu știu dacă în alte țări la intrare în biserică se verifică sau nu certificatul verde. Chiar nu știu. Este o hotărâre de Guvern, se discută, se votează și da, am susținut în final decizia care s-a luat de către toată lumea. Deci, nu vreau să intru în discuții despre biserici și religie”.

Din 25 octombrie Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri, 22 octombrie, noi restricții. Acestea au fost aprobate în ședința de Guvern.

Începând de luni, accesul va fi permis doar cu certificat verde în instituții, malluri, hoteluri, dar și pentru a ieși din casă, după ora 22.00.

Nunțile și botezurile sunt interzise 30 de zile, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot.

Carantina de noapte este instituită între orele 22.00 și 5.00 pentru persoanele nevaccinate. Magazinele se vor închide de la ora 21.00. Persoanele nevaccinate care ies din casă pe timpul nopții trebuie să aibă un motiv întemeiat și o declarație pe propria răspundere completată și semnată.(conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *