Fără spectacol de Revelion în Bucureşti

Deși autorităţile permit petrecerile de Revelion, Primăria Capitalei nu va organiza una, în centrul Bucureştiului.

„Noile condiţii au fost anunţate prea din scurt”, explică Nicușor Dan.

Singurul spectacol de stradă din noaptea dintre ani este programat în parcul IOR din sectorul 3. Evenimente similare vor avea loc doar în Constanța şi Timişoara.

Este al doilea an la rând în care Primăria Capitalei nu va organiza o petrecere de Revelion în Piaţa Constituţiei.

„Primăria nu va organiza ea însăşi un Revelion în Bucureşti, dar dacă există operatori privaţi care să plătească taxa pe respectivele spaţii şi dacă vor să organizeze Revelioane, sunt liberi să o facă. Este destul de puţin probabil să o facă pentru că nu s-au manifestat în acest moment”, spune Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Primarul crede că autorităţile locale ar trebui să se implice mai puţin financiar în organizarea de concerte pentru a nu le face concurenţă neloială companiilor private din industria divertismentului.

Singurul concert de Revelion din Bucureşti va avea loc în parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, din sectorul 3 și orice doritor va avea acces anunţă primăria Sectorului 3.

Singura recomandare este ca oamenii să poarte măşti pentru că ar putea fi aglomerat.

Organizatorii nu ştiu cum va arăta programul. Au avut puţin timp la dispoziţie dar şi un buget scăzut, de aproximativ 100 de mii de lei.

Aproximativ aceeași sumă o va cheltui și primăria Constanța. Bugetul a fost condiţionat de faptul că nu mai au mai avut timp să facă o licitaţie.

Evenimentul din zona Tomis, aproape de plaja Modern, nu va avea artişti. Muzica vă fi pusă de 5 DJ. Vor exista în schimb focuri de artificii din 6 zone diferite.

„Cred că e bine să facem. E bine să se reconecteze oamenii cu natura. Ne gândim că participanţii să aibă certificate verzi”, spune Vergil Chițac, primarul Constanței.

Este însă puţin probabil că poliţiştii să poată să verifice câteva mii de persoane.

Şi Timişoara va organiza un concert de Revelion. Deși inițial era plănuit până la ora 22, după ridicarea restricţiilor este posibil ca lucrurile să se schimbe.

În Braşov, Cluj şi Craiova se analizează încă noile condiţii şi încă nu au anunţat dacă fac ceva pentru public de Anul Nou. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *