Florin Roman vrea IMUNITATE penală și civilă pentru șefii ASF

Senatul în calitate de cameră decizională are pe ordinea de zi a plenului de luni proiectul de lege inițiat de către deputatul PNL Florin Roman, care prevede modificarea ordonanței de urgență a Guvernului 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară. Inițiativa legislativă ar oferi imunitate penală și civilă conducerii ASF și ar introduce noi beneficii pentru cei care nu domiciliază în Capitală prin decontarea cheltuielilor cu locuința de serviciu, cazare, diurnă și transport.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 13 octombrie 2020 de către Camera Deputaților.

Actualul ministru al Economiei Cladiu Năsui i-a reproșat atunci lui Florin Roman că dorește să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună, și anume introducerea unor diurne și „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în București”.

„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în București beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuința de serviciu, cazarea, diurnă și transport, în condițiile stabilite prin lege și prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege.

O astfel de prevedere ar duce la blocarea efectivă a posibilității tragerii la răspundere a persoanelor responsabile și, in același timp, la consolidarea pasivității sau a altor abuzuri de care pot fi vinovați acești funcționari ai ASF.(conf. jurnalist.ro)