Furt la înălțime, în statiunea Straja

Hoții au urcat până la 1.800 de metri și au furat cabluri și piese importante de la cel mai înalt telescaun din stațiunea Straja. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro, transmite Digi24.

„Au dezmembrat un pupitru de comandă pentru mici piese pe care le valorifică la prețul de fiare vechi. Trist!” / „Încă mai trăim în era în care toată lumea umblă după fiare să le caute să fure ce găsește.”, spun localnicii.

În zonă există pază, dar nu 24 de ore din 24, afirmă Lucian Resmeriță, primarul localității Lupeni.

Abia acum, după ce a depus plângerea la poliție, administratorul instalației și-a dat seama că nu a fost prima dată când hoții au furat componente importante.

„Colegii mei din Lupeni efectuează cercetări cu privire la două infracțiuni, respectiv distrugere și furt calificat. Precizăm că a doua faptă a fost comisă în cursul lunii noiembrie și doar aceasta fost adusă la cunoștință polițiștilor de către administratorul instalației. Din cercetări rezultând că anterior, în cursul lunii august a fost comisă o faptă de furt cu un mod de operare asemănător”, a precizat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Instalația a fost construită în urmă cu 10 ani, de o firmă din Austria. (conf. Jurnalist.ro)