Generația de sacrificiu: Cum se vor da examenele anul acesta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că a semnat ordinul pentru adaptarea „la realități” a programei de examen pentru Evaluarea națională și Bacalaureat.

Dacă nu este adaptată tematica examenelor naționale la situația anului în curs, ar fi o negare a evidenței, spunea ministrul Educației. Asta înseamnă teste mult mai ușoare, de tip grilă, cu cerințe mult mai ușoare ca în anii trecuți.

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene de Evaluare națională și Bacalaureat și astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020 – 2021”, a precizat Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Acesta a mai precizat că se vor organiza simulări pentru examenele naționale, iar din 22 februarie vor fi publicate teste de antrenament.

„De azi, copiii vor ști exact tematica pentru examen. Din 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament. Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a făcut de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult.

Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a.

O să se organizeze și simulări, pentru că sunt importante”, a precizat ministrul.

Cîmpeanu a declarat că adaptarea programei va putea fi consultată în Monitorul Oficial.

Anunțul a fost făcut, vineri, într-o conferință comună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema redeschiderii școlilor.

(conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *