Începe concedierea bugetarilor la Ministerul Dezvoltării

Prima reformă într-un minister. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării desființează structurile regionale de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Se va face astfel o economie de 20 de milioane de lei.

Este prima mare reformă într-o instituție de stat din mandatul guvernului Cîțu.

”19 atribuții ale inspectorilor șefi regionali se regăsesc și în atribuțiile inspectorilor șefi județeni, iar 29 de atribuții ale inspectoratelor șefilor de serviciu regionali se regăsesc și la nivel județean ale acelorași posturi. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc același scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor și o ineficiență a costurilor. Din aceste considerente este necesară o reformă instituțională privind eliminarea nivelului intermediar, și păstrarea, pe lângă organismul central, a nivelului care este cel mai aproape de cetățean, cel județean”, evidențiază Cseke Attila într-un comunicat de presă.
În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene. O analiză asupra activității inspectoratului a relevat, arată ministrul, o suprapunere evidentă a atribuțiilor la nivel central, regional și județean.
Inspectoratul de Stat în Construcții are, la nivel național, 1016 posturi, din care 770 sunt ocupate în prezent. 160 dintre aceste posturi sunt la nivelul intermediar, din care 124 sunt ocupate.
„Săptămâna viitoare vom supune dezbaterii publice proiectul de act normativ privind eficientizarea ISC prin desființarea structurii regionale, respectând prevederile legale stabilite de Codul Administrativ”, a afirmat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *