Întâmplare cu tâlc

Un bărbat de 75 de ani călătorea cu trenul și folosea timpul pentru a citi. Alături de el un tânăr student citea și el o carte voluminoasă de științe. După un timp tânărul observă că bătrânul de lângă el citește Biblia și fără menajamente îl întrebă:
– Dv încă credeți în această carte plină de fabule și povești?
– Bineînțeles, răspunse bătrânul, dar aceasta nu este o carte de povești sau fabule este Cuvântul lui Dumnezeu! Dv credeți că e greșit să cred asta?
– Bineînțeles că e greșit!.. Cred că dv trebuie să vă dedicați studiului științei și Istoriei Universale.
Veți vedea cum Revoluția Franceză, acum mai bine de 100 de ani, a demonstrat miopia, stupiditatea și minciunile religiei.
Doar persoane fără cultură sau fanatice încă mai pot crede în astfel de prostii. Dv domnule ar trebui să cunoașteți puțin mai mult părerea oamenilor de știință cu privire la lucrurile acestea.
– Și spune-mi tinere, aceasta este părerea oamenilor noștrii de știință despre Biblie?
– La următoarea stație trebuie să cobor și nu am timp să vă explic. Vă rog să îmi dați cartea dv de vizită și vă voi trimite prin poștă câteva lucrări pe tema aceasta.
Așa vă veți edifica asupra acestei teme care preocupă întreaga lume. Bătrânul cu multă răbdare și liniștit caută în buzunarul hainei sale. După un scurt timp îi întinse cartea sa de vizită. Când tânărul citi se rușină și nu mai îndrăzni să ridice capul nici ochii din pământ. Pe cartea de vizită scria:
Profesor Doctor Louis Pasteur
Director General al Institutului
Național de Cercetare Științifică
A Universității Naționale Franceze.

(Această întâmplare a avut loc în 1892)
,,Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie!”
Dr. Louis Pasteur
Morala:
Plăcerea cea mai mare a unui om inteligent este să lase impresie că e un prost în fața unui prost ce vrea să pară inteligent….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *