Interacțiune cu un robot la o școală din Germania

Joshua Martinangeli, un băiețel de 7 ani din Germania nu poate merge la școală din cauza stării sale de sănătate. Profesorii și colegii de clasă pot interacționa cu el prin intermediul unui robot cu, relatează Reuters, citată de Digi 24.

Băiețelul nu poate merge la şcoală pentru că are o afecțiune gravă la plămâni, iar medicii i-au montat un tub, spune mama sa, Simone Martinangeli.

„Elevii vorbesc cu roboţelul, râd cu el în timpul lecţiilor. Şi Joshua face asta”, declară Ute Winterberg, profesoara băiețelului cu probleme medicale.

Roboțelul clipește în momentul în care băiețelul vrea să interacționeze cu cei din clasă.

Consiliul local din Marzahn-Hellersdorf, Berlin este cel care a plătit pentru acest dispozitiv.

Torsten Kuehne, consilier local pe probleme de educaţie, spune că robotul oferă „o șansă la educație”. S-a propus deja ca această iniţiativă să fie extinsă și la nivel naţional.

„Suntem singurul district din Berlin care a cumpărat patru astfel de avatare pentru școli. Impulsul a fost COVID-19, dar cred că acesta va fi viitorul, dincolo de pandemie”, a declarat consilierul pentru Reuters, citat de Agerpres.

„Se întâmplă din când în când, din diverse motive, ca un copil să nu poată merge personal la școală. Robotul îi poate oferi elevului șansa de a rămâne parte a comunității școlare”, a mai spus Torsten Kuehn. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *