INTERPREȚI

Pagina cu înregistrări ale unor voci de pe meleaguri blăjene

Pr. Ic. Stavrof. Nicolae Oprean

  Deși sibian de origine, părintele Nicolae Oprean se consideră blăjean. A fost hirotonit preot în catedrala din Blaj și a slujit în Tiur apoi în Blaj din 1983 până în 2015.

Pe lângă slujirea preoțească, părintele N. Oprean și-a folosit talentul muzical pentru înregistrarea unui CD cu clolinde, unul cu pricesne și unul cu muzică populară. Deși pensionar, a rămas un zelos slujitor, stabilit la locuința personală, din cartierul Berc al Municipiului Blaj.

Vocea unui blăjean răsună la vocea blajului cu colinde, pricesne și cântece populare.

Adelina Saratean

  Adelina Sărătean, învățătoare la Școala P. P. Aron din Blaj și cântăreț la biserica ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Berca înregistrat câteva pricesne în colaborare cu fiica ei, Octavia, și cu teologul Nicolae Brumar din Sâncel.

Adina Popa

  Adina Popa (acum Goga) din Feisa, tânără dar deja consacrată, este o voce foarte plăcută de pe meleaguri blăjene. Poate fi ascultată cu pricesne și cântece populare.

Dolcoș (Căpîlnean) Maria Cristina

Căpîlnean Maria Cristina s-a născut în Mediaș în anul 1985.  Școala Generală o termină la Valea Lungă, apoi urmează liceul Ion Inochentie Micu Clain, specalizarea Filologie. Între anii 2003-2007 urmează cursurile Facultății de litere si arte din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.