Iohannis anunță redeschiderea școlilor din 8 februarie

Majoritatea școlilor vor fi redeschise din 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, a anunța, joi, președintele Klaus Iohannis. Potrivit șefului statului măsura va fi luată în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate.

În ceea ce privește redeschiderea universităților, decizia va fi luată de fiecare universitate.

„Tema discuției a constat în deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față și pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate, cei care au participat la discuție, la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând majoritatea școlilor se redeschid, elevii revin la școală. Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

O decizie finală va fi luată în 2 februarie, când la Palatul Cotroceni este programată o nouă ședință a președintelui cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

(conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *