Iohannis: E nevoie de reformă în Sănătate

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre incendiul la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Șeful statului a spus că este nevoie de reformă în sistem, precizând că va vorbi despre aceste lucruri „mai in extenso probabil în această seară”, când ar putea avea loc ceremonia pentru învestirea unui nou ministru al Sănătății.

„Înainte să ajung aici, la centru, am primit o veste tristă. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum, însă, ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Situația definitivă vă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar. E nevoie de reformă. Trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso probabil în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății”, a declarat șeful statului, miercuri, la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, județul Ilfov.

Amintim că 36 de pacienți au fost evacuați din Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, în urma izbucnirii unui incendiu. Cel puțin patru pacienți și un medic au fost duși la urgențe, fiind în afara oricărui pericol, scrie publicația locală Gazeta Nouă.

Klaus Iohannis  a mai subliniat că vaccinarea anti-COVID-19 este singura cale de ieșire din pandemie.

„Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia”, adăugat șeful statului. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *