Jaf în pandemie: termometru de 33 Ron, plătit cu 250 de lei

Pandemia de Covid-19 a adus o nouă oportunitate de “afaceri” cu statul. Măști, combinezoane sau termometre au fost achiziționate de autoritățile române la suprapreț, o parte dintre tranzacții făcând obiectul unor dosare deschise de procurorii DNA.

La Slatina, de exemplu, autoritățile au cumpărat produse pentru centrele de vaccinare la prețuri exorbitante.

Astfel, s-a descoperit că au fost achiziționate termometre de 33 de lei la prețul de 250 de lei, adiă de 8 ori prețul normal, scrie Libertatea.

Totodată, a mai fost achiziționat toner pentru imprimantă de 92 de lei la prețul de 300 de lei și monitoare care se vând cu 400 de lei la prețul de 695 de lei.

Achizițiile au fost făcute de la firma Blăjan Comfort 2017 SRL, deținută de Alexandru Blăjan, cu care Primăria Slatina a încheiat 5 c05ontracte în valoare de 130.000 de euro. În 2019, nu figura cu niciun angajat, avea cifra de afaceri zero și o pierdere de 1.831 de lei.

Contactat de Libertatea pentru a explica aceste achiziții, primarul Emil Moț (PSD) a declarat, mai întâi, că nu știe despre ce este vorba, fiindcă a fost plecat în concediu.

Apoi, când a aflat că achizițiile datează de la sfârșitul lunii ianuarie, Moț a dat vina pe guvernul condus de Florin Cîțu, spunând că edilii au avut prea puțin timp la dispoziție pentru a amenaja centrele de vaccinare. (conf jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *