La revedere, Galileea!

Mai poposim câteva ore prin Galileea, printre vizite la locuri sacre, făcând popas la țărmul Mării Galileii pentru a gusta din peștele specific zonei, numit și peștele Sfântului Petru. Și pentru a simți atmosfera unor evenimente evanghelice, facem și o plimbare cu vaporașul pe marea care purta cândva pe Mântuitorul nostru și apostolii Săi.

Apoi pornim de-a lungul Iordanului spre altă regiune a Țării Sfinte, spre Iudeea de altădată. O călătorie de vreo cinci ore încheie cea de-a treia zi a pelerinajului. Întunericul s-a lăsat de când eram pe drum. Luminile Betleemului se văd în zare. Autocarul trece și prin punctul de control al frontierei și intrăm pe poartă. Adică am trecut din Israel în Palestina, Betleemul fiind sub administrarea autorității palestiniene, înconjurat de zidul de beton înalt de 8 m. Ajungem la hotelul care ne va găzdui următoarele cinci zile. Cina mult dorită, cu autoservire, ne pune la încercare cu multe sortimente diferite de obișnuințele de acasă. Comunitatea creștină din Betleem, cândva foarte numeroasă, e din ce în ce mai mică.

Dimineața, după micul dejun, întâlnirea pelerinilor la autocar e însoțită de prezența unor comercianți insistenți. Dacă la Tiberias încă ne simțeam printre europeni, acum atmosfera orientală e evidentă. Și abia am sosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *