Lege sau tocmeala?

Orice lege ne obligă la respectarea ei. Așișderea și regulile de preventie Covid 19. Nimeni nu face ce vrea, nimeni nu își face propriile lui legi, de vreme ce nu trăiește izolat într’o pădure ci, într’o comunitate. Apoi, regulile astea nu le fac cei fara pregătire în domeniu, cum s’ar spune habarniștii, nicidecum o dezaxată precum ȘoȘoa.

Da? Pai, cum adica „prea’neisprăvenia sa” îndeamna la nerespectarea măsurilor de prevenție stabilite de specialiști? Ca si cum ea ar știi mai bine cum stă treaba cu contagiunea? Nu zău!?

Să fie clar, habarniștii nu au dreptul să se pronunțe pe probleme de medicina – știința le este complet străină precum limba chineză! Mai întâi să învețe, apoi să practice câțiva ani medicina si abia apoi să exprime opinii. Altminteri, spusele lor valorează zero.

Asta, pe de o parte. Pe de altă parte însă nu te poți opune stiintei, cercetării ălora studioși, căci studiul si cercetarea a dus la progresul în cunoaștere a omului. Dacă nu era progresul științei, eram cu toții la nivelul epocii primitive. Am fi fost asemenea maimutelor.

Da, nu avem cum să negăm cunoaștetea, cercetarea și cuceririle științei. Nu ne’am deosebi de maimute, sau, na, am fi asemenea elevilor acelora care resping tabla inmultirii, resping cunoașterea și dezvoltarea personală.

Da, e așa ușor de observat si din aceia pe care nu îi duce capul la nimic, altfel spus zero judecată. Si, din păcate exact așa vor ramane toata viata – la acest nivel mediocru sau limitat. Așa se face că astăzi înregistrăm destui adulți care au minte de copil.

Nimic nu pricep, nimic nu înteleg, ba, mai grav, dau crezare oricăror baliverne si idioțenii, se lasă așa de ușor antrenați în teorii de tit râsul, se lasă manipulați, carevasazica, duși „cu lesa” precum un cățeluș, de ȘoȘoa în varii directii. Destui oameni se încadrează în segmentul acesta al inșilor slabuți de minte, aerieni, creduli și naivi. Da, e o realitate!
Iar ȘoȘoa, exact genul acesta de inși exploatează si manipulează. (Jeny Anca Popa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *