Marile companii schimbă perspectiva de lucru

Pandemia a schimbat definitiv perspectivele de lucru ale marilor companii.

Ericssonn este unul dintre cei mai mari angajatori din Suedia. Compania plănuieşte ca jumătate din cei 102.000 de angajaţi să lucreze permanent de acasă.

În următoarea perioada Ericssonn va reduce spaţiul de birou în cele 400 de sedii ale sale, scrie Bloomberg, citat de ZF și preluat de mediafax.

„A devenit foarte clar în primăvara lui 2020 că nu ne vom întoarce niciodată la vechiul mod de lucru. Considerăm că este mult mai eficient lucrul de acasă. Pe termen lung, urmărim un model hibrid: 50% la birou, 50% la distanţă”, a declarat Peter Laurin, şeful Serviciilor gestionate la Ericsson.

Aproximativ 85% din forţa de muncă de la Ericsson la nivel global lucrează încă de acasă, chiar dacă procesul de vaccinare merge bine.

Compania a efectuat sondaje în rândul angajaţilor săi și a decis că va oferi personalului flexibilitatea de a lucra de la distanţă până la jumătate din orele de lucru.

Angajaţii a căror prezenţă în birou nu este „critică pentru afaceri” vor putea decide împreună cu managerii lor dacă vor să lucreze acasă, în deplasare sau, de exemplu, dintr-o cafenea. Acest lucru va fi posibil când restricțiile vor fi complet ridicate.

Oficialii au avertizat despre potenţialele riscuri asupra carierelor.

Catherine Mann de la Banca Angliei a declarat că modelul hibrid de muncă ar putea lărgi diferenţa de gen prin deschiderea a „două căi”.

„Depinde de fiecare manager să analizeze cea mai bună metodă de lucru cu angajaţii”, a spus Laurin, potrivit sursei citate.

Ericsson are în plan să reproiecteze toate cele 400 de birouri ale sale la nivel global în următorii cinci ani.

Deși reprezentantul Ericssonn a spus că planul actual „cu siguranță nu este de a reduce spațiul alocat birourilor”, el a recunoscut că o reducere de personal ar putea fi inevitabilă. (conf. Jurnalist.ro)