Ministrul Muncii îi pune la muncă pe asistații social

Ministerul Muncii pregătește evaluarea ajutoarelor sociale. Raluca Turcan a anunțat, joi, că dorește identificarea beneficiarilor care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, iar pentru ceilalți se vor căuta locuri de muncă.

”Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă”, anunță ministrul pe Facebook, precizând că a discutat cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru.

Conform lui Turcan, vor fi identificați, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici.

”Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, explică ministrul.

În al doilea rând, vor fi găsite soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci.

”Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, consideră ministrul Muncii. (conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *