Nelu Tătaru înfierează sistemul medical

Nelu Tătaru arată cu degetul spre sistemul medical, pe care l-a condus până la finele anului trecut. Actualul preşedinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor a declarat, luni, că managerii de spitale sunt de cele mai multe ori numiți politic și că “sistemul medical românesc are nevoie de un declic.”

Nu mai puțin de 80% dintre managerii de spitale ‘nu au ce căuta acolo’, spune Tătaru  la videoconferinţa „Profit Health.forum – Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor”, scrie Agerpres.

„Haideţi să recunoaştem că sistemul medical românesc are nevoie de un declic. Haideţi să recunoaştem că sistemul medical românesc, în acest moment, că este minister, că este în subordinea autorităţilor locale beneficiază de Consilii de administraţie mai puţin profesioniste, numite politic. La fel nu mă feresc să repet că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideţi să lăsăm oamenii competenţi să conducă aceste unităţi medicale. Haideţi să nu lăsăm politicul să infiltreze anumite interese, anumiţi oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a declarat fostul ministrul al Sănătăţii. (conf. jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *