Noi restricţii aprobate de Guvern

Hotârârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată de Guvern. Una dintre măsuri este eliminrea pragului de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor, iar  obligativitatea măștii redevine în toate spațiile închise sau deschise, în localitățile cu incidența de peste 6 la mie.

„În toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în hotărârea CNSU, adoptată de Guvern, în şedinţa de sâmbătă, 2 octombrie. De asemenea, s-a eliminat pragul de 6 la mie pentru închiderea şcolilor. Hotărârea adoptată de Guvern prevede „permiterea participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

După ce rată de incidență trece de 6 la mie, carantina de noapte se impune în weekend, iar în restul săptămânii, după ce rata trece de 7,5. Numai cei vaccinați sau trecuți prin boală au voie să iasă din case și noaptea.

Potrivit celui mai recent bilanţ COVID, Bucureşti şi judeţul Ilfov înregistrează incidenţe de peste 7,5 la mie. (conf. Jurnalist.ro)

Măsurile adoptate de Guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *