Octavian Jurma: „Politicienii din toate partidele au decis că viaţa oamenilor este cea mai ieftină resursă. Criza sanitară a devenit o criză umanitară”

Medicul Octavian Jurma consideră că în România criza sanitară a devenit o criză umanitară. Marţi, a murit un român la fiecare patru minute, iar politicienii din toate partidele au decis că viaţa oamenilor este cea mai ieftină resursă, susţine specialistul.

Octavian Jurma consideră că România a intrat într-o criză umanitară.

Ieri a fost o zi de doliu care marchează trecere la criză sanitară la criză umanitară în România. Ieri am depăşit pragul de 40,000 de români ucişi [oficial] de COVID-19 în România de la începutul pandemiei, Ieri am depăşit pragul de 400 de români ucişi [oficial] de COVID-19 pe zi în România. Ieri am depăşit pragul de 1 român ucis de COVID-19 la fiecare 4 minute în România…. Aceşti oameni nu mor pentru că se împiedică pe stradă, mor din cauza unei boli cumplite care poate fi prevenită dar pe care toţi politicienii în frunte cu Preşedintele şi Premierul ne asigura că nu ne permitem să o prevenim. Prin urmare în România politicienii din toate partidele au decis că viaţa oamenilor este cea mai ieftină resursă pe care ne permitem să o sacrificăm pentru a ne relaxa în continuare. Prin urmare săptămâna viitoare un român va fi ucis la fiecare 3 minute de o bola pe care o putem preveni dar pe care refuzăm să o prevenim. Refuzul de a preveni moartea unui român la fiecare 4 minute este e o decizie deliberată şi asumată politic de cei care ne conduc”, a explicat medicul Jurma.

Medicul a calculat că de acum până la finalul lunii noiembrie, cel puţin 10.000 de familii din România vor trece prin tragedii provocate de COVID.

Epidemiologul Jurma îl critică şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele României este astăzi plecat în Suedia pentru a participa la o întâlnire dedicată comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului. Acolo Preşedintele României va deplânge, pe bună dreptate, morţîi poporului evreu ucişi de epidemia de antisemitism. Acolo Preşedintele României va semna un acord prin care România se angajează să combată antisemitismul pentru a preveni un alt genocid în viitor. Eu mă uit cu speranţa la acest gest de empatie cu suferinţă istorică a poporului evreu şi sper că, atunci când se va întoarce acasă, Preşedintele României va deplânge şi miile de români care mor acum ucişi de epidemia de COVID-19. Mai sper că apoi va chema partidele la masă negocierilor şi semna şi în România un acord de combatere a masacrului produs de epidemia de COVID-19 în rândul poporului român”, a spus Octavian Jurma.

Specialistul mai crede că „politicienii români sunt mult mai impresionaţi de banii şi voturile pe care ar putea să le piardă dacă ar cere măsurile nepopulare necesare pentru a opri această avalanşă de decese”. Toate acestea vor produce efecte asupra a mii de familii din România, spune Jurma.

Îţi plânge sufletul când te uiţi dincolo de cifre şi înţelegi că în fiecare săptămâna câteva zeci de copii rămân orfani pentru că adulţii care conduc ţară asta sunt iresponsabili sau incompetenţi. E un exerciţiu dureros să îţi imaginezi tragedia din cele peste 4,000 de familii care vor află în următoarele 14 zile că cineva drag că lumina ochilor a murit deşi azi se plânge de „o mică răceală”, este avertismentul epidemiologului. (sursa alephnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *