Oficial european, șocat de munții de gunoi din țara noastră

 Grégoire Dubois, managerul Centrului de Cunoștințe privind Biodiversitatea din cadrul Comisiei Europene a vizitat recent România pentru a descoperi frumusețile țării noastre, însă a găsit munții de gunoaie. Oficialul european s-a arătat șocat de cât de multe deșeuri sunt pe teritoriul țării și cât de multe incendii ilegale ard mocnit, punând în pericol sănătatea oamenilor și mediul înconjurător.

„Ce dracu se întâmplă în România?,“ a întrebat Grégoire Dubois, care a descris „cantități colosale de gunoi și deșeuri peste tot în țară, până în cele mai izolate locuri“, potrivit Presshub.

Grégoire Dubois a povestit într-o postare pe profilul său de LinkedIn experiența sa în România.

„De obicei, nu postez despre sentimente personale, dar această călătorie a fost una care m-a deprimat teribil. A fost o verificare terifiantă a realității, care îmi amintește că distrugerea mediului se întâmplă la scară uriașă și în Europa,“ a scris managerul Centrului de Cunoștințe privind Biodiversitatea din cadrul Comisiei Europene.

Acesta a amintit că există multe „incendii toxice, care de multe ori miros îngrozitor din cauza cantității mari de gunoi și plastic care arde“.

Dubois a mai subliniat că ar fi putut posta mai multe fotografii care arată eroziunea solului românesc din cauza defrișărilor, a pescuitului ilegal în zone protejate și a zonelor agricole uriașe fără un singur gard viu sau copac la vedere. (conf. Jurnalist.ro)

Ancadramente, decoratiuni si ornamente din polistiren