OM BOGAT, OM SARAC…

A fost o vreme când ne mulțumeam cu puțin şi ne era bine aşa… Nu alergam disperați după bogății şi după cai verzi, nu aveau toți idioții maşini ca acum, aveam însă timp să trăim pur şi simplu… Şi să ne bucurăm de viață… De lucrurile mărunte… Un pat, patru pereți şi un acoperiş deasupra capului… Şi picioarele calde… O conştiință liniştită … Era suficient pentru noi… Suficient ca să ştim să ne bucurăm de viață. Şi chiar ne bucuram! Sincer!
Aveam un adevărat cult pentru prietenie, iar bunul simț câştiga aproape întotdeauna în fața mârlăniei.
Până şi timpul, cel mai mare duşman al omului, era parcă atunci aliatul nostru.
Aveam timp să citim, să ne bucurăm de un film, de prieteni…
Acum, „timpul costă bani”, spune o maximă… Iar cultul pentru prietenie s-a transformat în cult pentru bani. Zeul ban ne schimonoseşte sufletul, ne transformă în neoameni. Asemenea personajului dintr-un roman, Călăuza, care ajunge la Dumnezeu cerând viață pentru fratele care murise, dar când Dumnezeu îi oferă un sac de bani, în loc de viața fratelui, acceptă. De fapt, la asta se gândise şi el…
Şi noi am ajuns precum personajul acela… (Mitu Ion)

 

Profile din polistiren

One thought on “OM BOGAT, OM SARAC…

  • 26 mai 2020 la 13:58
    Legătură permanentă

    Așa este D-le Mitu. Cât sunt oamenii de obsedați de bani in țara asta! Nimeni nu mai vorbește de fapte, numai de bani! Nu totdeauna sunt cei mai importanți! Până și când urmărești știrile sportive, nu mai afli de rezultatele nimănui, afli mai repede câți bani au făcut! Chiar asta ne interesează??! Noi ne facem singuri viața urâtă!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *