Parohia Blaj Sf. Maria-continuare

În ziua de 5 septembrie a anului 2010 – toate fiind gata – părintele patriarh Daniel, înconjurat de un impresionant sobor de ierarhi (17 la număr), preoți și diaconi, în prezența a mii de credincioși, și-a pus pecetea binecuvântării peste osteneala și lucrarea noastră sfințind acest locaș. Cu acest prilej întâistătătorul Bisericii noastre ne-a pus și sub oblăduirea celui ,,întâi chemat” la apostolie, dând bisericii noastre al doilea hram: ,,Sfântul Apostol Andrei”. Prin prezența, prin rugăciunea și prin cuvântulde învățătură, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a reușit să facă din târnosirea bisericii noastre o adevărată sărbătoare a sufletelor.

În spatele bisericii, unde altădată erau gunoaie și mizerii (un adevărat focar de infecție), actualmente este amenajat un parc, numit ,,Sfânta Maria” ca biserica. Mulți părinți și bunici își aduc odraslele aici. Pe fața lor este atâta mulțțumire și în ochii lor atâta duioșie, văzând cum acești ”îngeri în trup” se bucură de viață, în jocul și zburdălnicia lor. Glasurile nevinovaților copilași aduc a nuieliș de mai, cu ciripit pe fiecare creangă.

Biserica este tot mai frumoasă. În ea cântă dimpreună cu îngerii. Acum înțeleg mai bine cuvântul din dumnezeiasca Scriptură: ”Dumnezeu a ales ca pe cele de necinste să le facă spre cinste” (I Cor 1,28).

Dacă Părintele cel ceresc mai îngăduie lumea aceasta, peste zeci și zeci de ani, puțini vor mai vorbi despre un loc mlăștinos pe care Dumnezeu L-a ales ca să-l facă spre cinste. Tot mai puțini vor mai vorbi despre ctitorii bisericii ”Sf. Maria”. Asta-i istoria. Uneori seamană cu legenda, dar tot pe atât de adevărat este că atâta timp cât Liturghia salvează omenirea, cineva se va ruga ”pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș”.

(Preot Vasile Benchea)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *