Pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut

După cum bine știm, Ministerul Educației si Cercetării precum si Ministerul Sănătății au decis sa aducă elevii in școli pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. Aceste acțiuni presupun un oarecare risc, care contrabalansează cu posibilitatea înghețării anului școlar. Ne aflam într-o situație fără precedent. Atenția la respectarea măsurilor de distanțare socială, nu trebuie slăbită sau dusă în derizoriu.

Se pare ca nu toata lumea înțelege importanța acestor măsuri minime de protejare a sănătății și siguranței elevilor și a cadrelor didactice. Sunt mesaje și avertizări că măsurile de distanțare socială nu sunt bine respectate în toate unitățile școlare. A fost detectat un caz al unui elev de clasa a VIII-a, care a participat la pregătire două zile consecutiv și care a intrat în contact cu alți elevi și cadre didactice. Această situație s-a întâmplat la Liceul cu Program Sportiv din Municipiul Iași. În consecință, trebuie să contribuim toți la respectarea masurilor de distanțare socială, la crearea unui climat sigur pentru desfășurarea pregătirii și susținerii examenelor naționale.

 

Profile din polistiren

One thought on “Pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut

  • 9 iunie 2020 la 12:16
    Legătură permanentă

    Si eu sunt de parere ca elevii trebuie sa termine anul scolar. Pregatirea si mai ales examenele sunt foarte necesare. Chiar daca este o situatie deosebita, educatia trebuie sa continue.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *