Piaţa auto din UE, la un minim istoric

Înmatriculările de autoturisme în Uniunea Europeană au scăzut cu peste 30% în luna octombrie, atingând cel mai scăzut nivel pentru această lună de la începutul colectării datelor statistice. Acesta este efectul crize globale de semiconductori, arată datele publicate, joi, de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Potrivit ACEA, 665.001 autoturisme au fost înmatriculate în luna octombrie a acestui an în Uniunea Europeană, în scădere cu 30,3% comparativ cu 953.603 unităţi în luna octombrie 2020.

Luna octombrie a fost a patra lună consecutivă de declin al pieţei auto, potrivit raportului. Cele mai mari patru piețe auto au avut scăderi considerabile: Italia (-35,7%), Germania (-34,9%), Franţa (-30,7%) şi Spania (-20,5%).

“Cu 665.001 unităţi vândute în întreaga regiune, acesta a fost cel mai slab rezultat în termeni de volum pentru o lună octombrie de la debutul colectării datelor statistice”, subliniază ACEA, transmite EuropaFM.

Piaţa auto din România a înregistrat o contracţie de 23,3% în luna octombrie, fiind înmatriculate doar 9.608 autoturisme, faţă de 12.523 unităţi în luna octombrie a anului trecut. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *