Pierderile din 2020 nu vor fi recuperate în 2021

Anul 2020 a fost un an greu pentru România și pentru întreg globul. Pandemia covid-19 a dus la instalarea uneia dintre cele mai grele și violente crize economice din istorie. Atât statele cât și companiile a fost și sunt greu afectate de criza economică instalată. Companiile au încercat să se adapteze la noua realitate prin diverse metode chiar și prin telemuncă sau munca la distanță, metodă prin care tot mai mulți angajați au început să lucreze de acasă.

 Dacă economia sa repliat rapid noii situații prin eficientizare, reducând la  minim pierderile, guvernul și-a crescut cheltuielile  majorând deficitul bugetar prin acordarea unor măsuri de susținere a economiei, adică acordarea șomajului tehnic de care au beneficiat peste un milion de angajați precum și amânarea plății unor taxe și impozite.

 Și băncile au venit în sprijinul economiei prin înghețarea plății ratelor la credit, măsură foarte utilă sectorului economic. Cu toate măsurile luate, sectoare întregi ale economiei sunt în pragul falimentului. Situația nu este deloc încurajatoare, ca urmare pierderile acumulate în anul 2020 nu vor fi recuperate în anul 2021.

Arcade din polistiren

Radio Online Blaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *