Planul pentru ridicarea restricțiilor, în lucru

În contextul în care tot mai multe țări europene ridică restricțiile anti-Covid, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că un astfel de plan este în lucru, însă nu poate oferi un termen când se va întâmpla acest lucru.

„Se lucrează la scenarii, dar dacă lucrezi la scenarii nu poţi să ştii cu exactitate, pentru că dacă am ştii cu exactitate pentru că dacă am ştii cu exactitate, nu am mai lucra la scenarii. Deci în mod evident împreună cu colegii care sunt în zona de sănătate publică, INSP, lucrăm la astfel de scenarii, cum spuneţi dumneavoastră, astfel încât o scădere în mod constant nu numai a numărului de cazuri, dar şi al celor din secţiile ATI să ne ofere argumente pentru ridicarea cât mai rapidă a restricţiilor.

Nu vreau să ne angajăm la un termen. Termenul va fi generat dacă vreţi de modul de evoluţie a situaţiei în perioada următoare şi inclusiv de modul în care fiecare dintre noi ne vom comporta”, a afirmat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că recomandă în continuare populaţiei să aibă un comportament precaut şi să poarte masca, în special în spaţiile închise.

„E discuţia aceasta legată de constituţionalitatea unei ordonanţe de urgenţă. Constituţionalitatea şi o problemă formală, dacă vreţi, de procedură nu au legătură cu sănătatea publică. Trebuie toţi să fim conştienţi să încercăm să limităm transmiterea. (…) Eu vă încurajez să purtaţi masca în continuare până când ştiu sigur că situaţia din spitale a ajuns la normalitate”, a conchis ministrul Sănătăţii. (conf. Jurnalist.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *